2011/09/08

Klassiska chokladbollar

Ja ok, inte mycket till recept att dela med sig av kanske. Men personligen hade jag inte ätit chokladbollar på säkert 10 år när jag för någon månad sen bestämde mig för att göra en sats. Att bara slänga ihop ett gäng vanliga chokladbollar kändes inte tillräckligt mycket "Linda" så var jag tvungen att pimpa till dem lite med färgad kokos :)

Ingredienser:
100 g smör - använd för i helvete inte margarin!
5 dl havregryn
1½ dl socker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk kallt starkt kaffe
kokos
(karamellfärg)

Blanda samman alla ingredienser. Det går mycket enklare om smöret är rumstempererat :) Rulla till bollar som rullas i kokos. Ställ kallt för att stelna.

Hur man gör färgad kokos? Men gissa! Så här:

Häll kokos i en plastpåse, droppa i ett par droppar karamellfärg, ruska om påsen och "massera runt" färgen, häll upp kokosen på en tallrik och låt torka i nån timme.

Rulla och ät! ;)

Ps. Den enda ursäkten som finns för att få använda margarin i chokladbollar är om du är allergisk mot smör, dvs laktos eller komjölksprotein osv. Är du rädd för fett ska du inte äta chokladbollar! Ät en morot!

1 kommentar:

elin.ekdahl sa...

Mina elever tycker att mina chokladbollar är bäst och jag tror det beror på att jag gör dem på smör. Jag gör allt med riktigt smör. Bra att du påminde mig om chokladbollar nu när jag sitter här sjuk och godissugen.