Hallon- & Björnbärsrutor med kardemumma och vit choklad

Dessa godingar gjorde jag till min födelsedag i juni. Helt ok, men jag är ingen kardemummafantast. De gick ändå åt som smör i solsken av sambo och gäster.

Ingredienser:
(ca 30 bitar)
200 g smör
3 stora ägg
3 dl strösocker
8 dl vetemjöl special
1 msk bakpulver
1 msk finstött kardemumma
4 dl mjölk
250 g hallon och björnbär
100 g vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna, ca 30x40 cm. Strö över bären. Grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter tills kakan börjar få färg. Hacka chokladen och strö över kakan, grädda ytterligare ca 5 minuter tills chokladen fått lite färg.

Lycka till!

Kommentarer