Krustader med thaismakande räkröra

Här kommer receptet på en av "plockisarna" jag serverade som förrätt under min valborgsmiddag. Ja det är länge sen men who cares!?! Goda var dem i alla fall. Recept på resterande alternativ kommer inom kort.

Ingredienser:
Färdiglköpta crustader
Créme fraiche
Färsk ingefära - riven
Koriander - finhackad
Vitlök - finhackad
Lime - skal och saft
Röd chilifrukt - finhackad
Räkor
Fisksås

Blanda samman alla ingredienser. Svårt att skriva några mått här, Ni får köra lite på känn. Smaka och tyck till liksom. Jag brukar ha i ungefär lika mycket av varje "krydda". Fördela blandningen i skalen precis innan servering, dekorera med lime och chili.

Tips! Om man vill förbereda krustaderna en stund innan servering kan man borsta insidan av dem med smält smör och ställa dem i kylen. Då stelnar smöret och bildar ett hölje som gör att räkröran inte "blöter ner" skalen lika snabbt.

Lycka till & smaklig måltid!

Kommentarer