Morbergs skånska kalops

Vi gjorde kalops för någon helg sedan och oj så god den blev. Vi utgick från Per Morbergs recept med enda skillnaden att vi bytte ut hans högrev mot vanlig nötstek. Bara för att vi hade det hemma...

Ingredienser:
1 kg nötkött
4 st gula lökar
6 st morötter
3 st lagerblad
12 st kryddpepparkorn
8 dl kalvfond (färdigutblandad)
salt & peppar

Skär köttet i lagom stora bitar och bryn dem i rikligt med smör. Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll på kalvfonden.

Koka upp och skumma eventuellt av. Stöt kryddpeppar i mortel och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Salt och peppra. Skär lök och morötter i lite större bitar, fräs på dem i lite smör och tillsätt sedan till grytan.

Låt alltsammans puttra i ca 1-2 timmar tills köttet är riktigt mört och fint. Servera till kokt potatis och rödbetor.

Supersmaskens!