Hamburgerbröd
I helgen gjorde vi egna hamburgare from scratch. Burgare, bröd och dressing tillverkades och resulterade i en enkel men kanongod burgarmiddag. Här kommer brödreceptet vi använde...
Ingredienser:
(ca 8-10 st)
25 g jäst
25 g smör2½ dl mjölk
½ tsk salt
1 tsk socker
7 dl vetemjöl special
+ sesamfrön
- Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen.
- Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst en halvtimme.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
- Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar.
- Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den.
- Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 min.
- Lägg även ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa i 30-45 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen.
- Låt svalna under bakduk.
Kommentarer