2011/03/02

Hamburgerbröd

I helgen gjorde vi egna hamburgare from scratch. Burgare, bröd och dressing tillverkades och resulterade i en enkel men kanongod burgarmiddag. Här kommer brödreceptet vi använde...

Ingredienser:
(ca 8-10 st)
25 g jäst
25 g smör
2½ dl mjölk
½ tsk salt
1 tsk socker
7 dl vetemjöl special
+ sesamfrön
  1. Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen.
  3. Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst en halvtimme.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
  5. Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar.
  6. Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den.
  7. Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 min.
  8. Lägg även ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa i 30-45 minuter.
  9. Sätt ugnen på 250 grader.
  10. Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen.
  11. Låt svalna under bakduk.
Lycka till & smaklig måltid!

Inga kommentarer: