Gästinlägg #8 - Tonis Moules Mariniers

























Då var det dags för min sambo Toni att gästblogga lite. Han gillar inte vinkokta musslor men trots detta bjöd han mig på det då han lagade 3-rätters middag på vår 7-årsdag för några veckor sedan. Snällt va? Och GOTT blev det, definitivt!

Ingredienser:
1 kg blåmusslor
4 st charlottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 st stor morot
1 st fänkål
4 dl vitt vin
1½ dl vispgrädde
½ dl hackad persilja

Fräs lök, vitlök, morot och fänkål i rikligt med smör. Tillsätt vin och grädda och låt koka en stund. Släng i väl rengjorda musslor och låt småkoka tills godingarna öppnat sig. Släng de som förblivit stängda. Servera musslorna tillsammans med spadet och ett gott bröd.

Smaklig måltid!

Ps. Vi har gjort vinkokta musslor en gång förut,
enligt ett annat recept...se här.

Kommentarer