2011/02/23

Piccata Milanese

Här kommer äntligen varmrätten från Alla hjärtans dag. Jag blev inspirerad av Linda på Kryddburken.se och använde mig av hennes recept som en bas.

Ingredienser:
(4 port)
4 fläskschnitzlar
4 ägg
4 dl finriven parmesan
ca 1½ dl vetemjöl
Salt &  nymalen svartpeppar

Banka ut köttet en aning med en klubba, så de blir ca 0,5 cm tjocka. Torka av dem med hushållspapper och doppa dem i mjöl, pudra bort överflödet. Doppa dem sedan i ägg och parmesanblandning och stek dem ett par minuter på varje sida, tills de fått vacker färg.

Servera till nykokt spagetti med hemmagjord tomatsås och lite ruccolasallad. Receptet på tomatsåsen hittar Ni också hos Kryddburken, klicka här.

Lycka till & smaklig måltid!

1 kommentar:

Suzan sa...

Tack för din kommentar, kom o tänka på din kusin när jag såg din signatur ;)