Mustig cajungryta med kyckling

Här kommer en smarrig mustig kycklinggryta med lite sting. Den blev verkligen kanongod! Vi var så ivriga över att smaka grytan att jag helt glömde bort att fotografera sörjan. Haha! Här kommer i alla fall receptet.

Ingredienser:
900 g kycklingfilé skuren i grytbitar
2 st chorizokorvar
1 stor röd paprika
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 st burkar krossade tomater av bra kvalitet
2 msk soja
2 tsk oregano
2½ tsk chilli
4 krm spiskummin
2-4 st lagerblad
1-2 tsk farinsocker
1 köttbuljongtärning/ fond
ett par dl vatten
salt & svartpeppar

1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i smör. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och buljong. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan. Låt grytan koka ihop i 15-20 minuter.
5. Servera med kokt ris eller något annat gott.

Smaklig måltid!

Ps. Måtten på kryddningen är ungefärlig. Smaka av och krydda efter dina egna smaklökar!

Kommentarer