2011/02/25

Mjölkchokladmousse med hallonchutney á la Linda

Här kommer desserten från Alla hjärtans dag. Jättegott! *talar som mat-tina* ;)

Ingredienser:
Mousse
3 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 st äggulor
½ dl florsocker
1½ st gelatinblad

Hallonchutney
1 pkt frysta hallon
Ett par msk florsocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk krossad rosépeppar


Mousse: Lägg gelatinbladen i blöt, kallt vatten, ca 5 minuter. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 3/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå 5 minuter och rör sedan till en jämn kräm.

Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur lite vätska och smält väldigt försiktigt i en kastrull. Tillsätt ev. 1 msk vatten så bränns det inte lika enkelt. Låt svalna ett par sekunder och blanda sedan ner det i chokladsmeten.

Vispa resten av grädden, inte för hårt. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt chokladkrämen och tillsist grädden, vänd försiktigt runt allt.

Häll upp moussen i fina serveringsglas av valfri design och låt stelna i kylen, ca 2-3 timmar.

Chutney: Lägg ett paket frysta hallon (något tinade) i en kastrull. Koka ihop det ett par minuter till en hallonsås...inte för länge bara för det är godare om det finns ett par hela hallon kvar här och där. Smaksätt med resterande ingredienser, låt svalna i kylskåpet. Klicka chutneyn över chokladmoussen vid servering.

Lycka till & smaklig måltid!


3 kommentarer:

jenny sa...

Du har rätt det ser jätte gott ut! Och det är det nog med.

Linda sa...

Ja, jag lovar!

Griby sa...

Det var helt underbart gott och kompletterade min födelsedag!
Tack från en nybliven fjortonåring och familj!