2011/02/28

Gästinlägg #7 - Erikas lakritskladdkaka

Min kollega Erika från Ludvika är tillbaka med ett recept som får snålvattnet att rinna...en kladdig god chokladkaka med smak av lakrits. Kan det blir godare? Antagligen inte!

Ingredienser:
150 gram smör
3 msk lakritspulver
3 ägg
3 dl strösocker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
6 msk kakao

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  2. Vispa ihop ägg, socker, sirap, vtemjöl, kakao och lakritspulver-
  3. Blanda ner det smälta smöret.
  4. Häll smeten i en smord och bröda form.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 min.
  6. Servera gärna med vaniljglass eller grädde och hallon!
Lycka till!

4 kommentarer:

Marie G sa...

Var får man tag i lakritspulver i den här stan tro.....Låter ju hur smaskigt som helst!

Erika sa...

Finnas att beställa på lakritsroten.se ska oxå finnas på Panduro

Linda sa...

Jag tror även man kan använda krossade lakrits-godisar, t.ex. turkisk peppar.

Helena Ljunggren sa...

Det där ser verkligen tokigt gott ut! Lakrits och choklad är en bra kombo.