2011/02/09

Gästinlägg #5 - Lilians chokladkladdkaka

Detta recept fick jag av min vän Lilian. Vi träffades för ett par år sedan då vi båda fick jobb på SJ. Ingen av oss jobbar kvar där men vi har ändå hållt kontakten lite sporadiskt. Lilian hade inte tagit någon bild på kakan vilket gav mig en fullständigt utmärkt ursäkt att baka den...väldigt enkel men väldigt god!

Ingredienser:
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver

Smält smör i en kastrull, ta av från värmen. Bryt ner chokladen och rör tills den smält helt. Vispa ägg och socker fluffigt, rör ner chokladsmeten. Vänd försiktigt ner siktat mjöl och bakpulver. Häll smeten i en bröad pajform och grädda kakan i mitten av ugnen, 225 grader, i 12,5-13 minuter. OBS! Tiden är viktig...håll koll! Låt kakan svalna, helst över natten (i rumstemp) innan den serveras tillsammans med grädde/ vaniljvisp/ glass.

Lycka till!

2 kommentarer:

Foodelicious.se sa...

Ja den ser väldigt god ut. Älskar choklad och kladdkaka...var ett tag sedan man åt det dock så man får kanske baka det till helgen :-).

Helle sa...

Den såg helt klart ätbar ut. Jag hittade ett GI-recept på en kladdkaka förut. Hade jag inte lyckats bränna den i ugnen =/ hade den säkert varit jättegod...