Gästinlägg #4 - Erikas picknickbröd

























Här kommer ett recept på ett riktigt smarrigt bröd! Det är min arbetskollega Erika som jobbar på Ludvika turistbyrå som bakat och nu delar med sig till Er, snällt va? Ett bröd som passar perfekt i picknick korgen på en utflykt till stranden eller liknande.

Ingredienser:
50g jäst
4,5 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
1,5 msk honung
1,5 msk flingsalt
4 dl durumvete
ca 6 dl vetemjöl special

Fyllning:
200g tärnad fetaost
200g pepparsalami
1 näve kärnfria oliver
1 näve soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika

1. Smula jäst i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt
2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper från kanten
3. Jäs degen i bunken under handduk ca 30 minuter
4. Tryck ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft
5. Varva fetaost, oliver, tomater, salami och basilika på degen
6. Pensla ytterkanterna på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader
8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 25-30 minuter och låt brödet svalna på galler.

Gott till sallad och soppa!


Kommentarer