Denna goda (och snygga om jag får säga det själv!) fiskgratäng gjorde vi för några veckor sedan. Den blev otroligt god!
Ingredienser:
4 st laxfilébitar
Gratängsås:
2 dl créme fraiche
1 msk citronsaft
1 msk sambal oelek
2 tsk farinsocker
Salt & peppar
Potatismos:
1 kg mjölig potatis
2 msk smör
2½ dl mjölk
1 knippe koriander
Salt & vitpeppar
+ riven ost till gratinering
Gör potatismos som vanligt, smaksätt med hackad färsk koriander. Spritsa ut moset runt kanten av en ugnsfast form. Lägg laxfiléerna i mitten. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen, ca 20-30 minuter 225 grader. Tills laxen är genomstekt och allt fått vacker färg.
Lycka till & smaklig måltid!