Kassler- & Broccoligratäng

Vi köpte en jättebit kassler till förra helgen och detta är vad jag gjorde på en del av den. En ganska vanlig men ack så god gratäng till matlådan :)
Ingredienser:
1 bit kassler
Färsk broccoli
1 purjolök
Ägg
Créme Fraishe
Mjölk
Sambal oelek
Salt & peppar
Riven ost till gratinering

Dela broccolin i små buketter och fräs dem ett par minuter i lite smör. De ska fortfarande behålla stor del av sitt tuggmotstånd, lägg över i en ugnsfast form. Tärna kasslern i små kuber, stek i smör, tillsätt strimlad purjolök och fräs ett par minuter till. Lägg över i samma form som broccolin.

Vispa samman ägg, créme fraiche, mjölk, sambal och kryddor till en äggstanning. Regeln är i princip att använda ett mer ägg än dl vätska, då brukar stanningen stanna så att säga :) Häll stanningen över broccoli- och kasslerformen, strö över ost och gratinera i mitten av ugnen, ca 200 grader, i ca 30-40 minuter. Osten ska få vacker färg och äggstanningen ska stanna.

Lycka till & smaklig måltid!