Gästinlägg #2 - Helenas Ratatouille med vegetariska grytbitar

Här kommer ett smaskigt recept från min andra gästbloggare. Det är min barndomsvän Helena. Hon arbetar som ritningskonstruktör i Göteborg. Helena är vegetarian och är drabbad av komjölksproteinallergi varpå jag tyckte att det skulle vara intressant att få ta del av hennes matvanor lite. Eller vad tycker Ni?

Ingredienser:
1 st Aubergine
2 sr Zucchini
2-3 burkar/tetror med tomatkross
1 burk/tetra med kidneybönor
1 st vitlöksklyfta
Basilika efter smak - gärna färsk
Salt & Peppar
1 påse vegetariska grytbitar från Hälsans kök

Tärna aubergine och zucchini i 1-2 cm stora bitar, fräs dem i lite olja. Häll över tomatkrossen och krydda efter smak och behag. Låt puttra på medelvärme ett par minuter. Tillsätt bönorna och de vegetariska grytbitarna, som med fördel även dem kan förstekas. Låt koka ytterliggare några minuter. Klart!

Smaklig måltid!

Tips: Ratatouille är ju bra på det sättet att det går att variera efter vad man är sugen på för tillfället, olika grönsaker, pasta eller till ris. Är man köttätare kan man tillsätta t.ex. bacon eller grytbitar av nöt- eller fläsk.