2011/01/19

Gästinlägg #1 - Maries Chokladmousse "Black & White"

Här kommer det första gästbloggsinlägget. Det kommer från Marie som är en av mina bästa vänner. Hon jobbar som företagsanalytiker och på fritiden driver hon en nagelblogg. Min bästaste Marie! ♥

Ingredienser:
(4 port)

75 g mörk choklad
75 g vit choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde

Smält först den mörka chokladen i ett vattenbad. Låt det svalna och tillsätt en äggula. Vispa 1 dl grädde till ett hårt skum och vänd försiktigt ner den i chokladen. Häll upp i ett fint serveringsglas och ställ kallt i kylen för att stelna. 

Börja om från början med den vita chokladen och upprepa proceduren. Häll den vita chokladmoussen på den mörka, ställ kallt igen för att stelna. Dekorera med riven choklad, bär eller frukt. Lycka till!
Tips: Om chokladen inte är tillräckligt sval vill gärna äggulan stelna. En skvätt grädde eller mjölk kan rädda situationen och det är inte katastrof om chokladen är något stabbig.

Inga kommentarer: