Feta- & tapenadegratinerad laxsida

De hade ett specialerbjudande på hel laxsida här om veckan. Istället för samma gamla vanliga dill- & citronlax så ville vi göra något nytt. Olivtapenad och fetaost kändes som en solklar kombination, och det var det! :)

Ingredienser:
1 st laxsida
Lite vitt vin & citronsaft
1 burk olivtapenad
1 stor bit fetaost

Pensla laxsidan med vitt vin och citronsaft, låt stå och marinera i ca 1 timme före tillagning. Bred ut tapenad på hela laxen, smula över fetaost. Klicka över ett par klickar smör och gratinera i ugnen, ca 30-40 min beroende på storlek, ca 200 grader.

Servera till valfritt tillbehör och kanske någon sås. På bilden ser ni sesamstekt zucchini och en sås gjord på créme fraiche, oliver, vitlök, chili, salt & peppar.

Lycka till & smaklig måltid!