Torsk Gremolata

I fredags gjorde vi detta fiskrecept och det blev verkligen kanongott. Fräscht på nåt vis.

Ingredienser:
1 st torskblock
1 citron
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
½ zucchini
3 msk kapris
2 msk olja
salt & peppar
1-2 dl riven ost

Tillbehör: Pressad potatis, sallad och en klick créme fraiche smaksatt med vitlök.

Tina fiskblocket en aning. Riv citronskal, vitlök och zucchini ner i en skål. Tillsätt kapris, pressad saft från ½ citron, blanda allt med finhackad persilja och olja. Salt & peppar.

Lägg fisken i en smord ugnsfast form, fördela blandningen över fisken, strö slutligen lite riven ost på toppen. Grädda i ugnen, 200 grader, i ca 30 minuter tills fisken vitnat och flagar sig. Tiden kan variera beronde på hur mycket man tinat fisken och vilken ugn man har.

Servera till pressad potatis, sallad och en liten klick créme fraiche. Vill man undvika kolhydraterna i potatisen kan man helt enkelt hoppa över den. Eller så ersätter man den med lite kokta grönsaker.

Lycka till & smaklig måltid!

Kommentarer