Kycklingspett med jordnötssås

Ingredienser:
Kycklingfilé

Marinad:
1 liten finhackad gul lök
2 tsk riven färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk citronjuice
1 msk soja
½ tsk salt

Jordnötssås:
1 msk olja
1 finhackad vitlöksklyfta
4-6 msk jordnötssmör (med bitar)
1 tsk sambal oelek
1 msk soja
1 msk citronjuice
1-2 tsk honung
2 dl kokosmjölk

Kyckling: Skär kycklingfiléerna diagonalt i centimetertjocka strimlor och lägg dem i en skål. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den i samma skål. Rör om, täck över och låt stå kallt gärna över natten. Häll av marinaden och trä sedan upp kycklingstrimlorna på spett och "grilla dem" i ugnen eller på en riktig grill utomhus.

Sås: Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på medelvärme. Rör ner övriga ingredienser och låt såsen koka upp så den tjocknar. Ta av från värmen och servera direkt till kycklingspetten.

Till detta hade vi även kokt ris och en thai-inspirerad sallad. (Recept på den kommer inom kort)

Lycka till & smaklig måltid!