Kyckling Garam Masala & Kokospannkakor

Här kommer en till LCHF-måltid från förra helgen. En smarrigt god kycklinggryta med ordentligt bett i tillsammans med något så underligt som kokospannkakor. Gott var det!

Ingredienser:

Kycklinggrytan
900 g kycklingfilé i bitar
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk curry
1 tsk garam masala
2 dl crème fraiche
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
örtsalt, svartpeppar

Kokospannkakor
2 dl kokosflingor
2 dl vispgrädde
4 ägg

Gör så här:
  1. Börja med pannkakssmeten så att den hinner svälla ordentligt innan du gräddar pannkakorna.
  2. Kör kokosflingorna till "mjöl" i en matberedare. Blanda kokosmjölet tillsamans med ägg och grädde till en smet. Ställ undan och låt svälla.
  3. Smält ordentlig med smör i en gryta. Fräs curry och garam masala en kort stund och tillsätt lök och vitlök. Tillsätt mer smör om det behövs.
  4. Efter några minuter tillsätter du kycklingen och rör om ordentligt så att kycklingbitarna täckts runt om med krydd- och lökblandingen.
  5. Rör i crème fraiche och smaksätt sambal oelek och örtsalt samt eventuellt lite tomatpuré. Låt grytan puttra på svag värme medan du steker kokospannkakorna.
  6. Sätt lite fett i en stekpanna och stek pannkakorna på medelgod värme i lite smör.
  7. Servera currykycklingen på kokospannkakor. Lycka till och smaklig måltid!

    Ps. Receptet har jag knyckt från denna blogg. Har dock ändrat lite i det...

Kommentarer