2010/11/16

Vetebullar med choklad- & nötcréme

Som sagt, bullar går alltid hem hos min sambo och med en "överbliven" burk med nöt/chokladcréme i skafferiet blev dessa läckerbitar nya favoriter. Smarrigt!
Ingredienser:
(ca 40 st)
1 sats grunddeg för vetebröd (utan kardemumma)
Rumstempererat smör
Choklad- & Nötcréme
Uppvispat ägg
Flagade hasselnötter

Följ anvisningarna i till grunddegen. När degen jäst färdigt dela degen i 4 delar och kavla ut den första. Blanda samman smör och choklad- & nötcréme och bred ut ett lager på degplattan. Rulla ihop degen till en rulle. Skär i skivor och placera bullarna i bullformar på en bakplåt. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över nötter. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader, i ca 10 min, tills bullarna fått vacker gyllenbrun färg.

Lycka till!

4 kommentarer:

Marie G sa...

Låter ju hur mumsigt som helst... synd att man inte kan äta nötter då!

Anonym sa...

Your weblog is so educational … maintain up the great perform!

--------------------------------------------
my website is
http://stoppingsmoking.us

Also welcome you!

Hanna sa...

Hur mycket smör och chokladcréme använde du i bullarna? :) Mvh Hanna

Linda Blixt sa...

Hej Hanna! Det vet jag inte. Jag brer på ett ganska rejält lager, så blir bullarna saftiga och goda.