2010/11/02

LCHF-biskvier

Ibland blir man sugen på nåt smaskigt och då kan dessa verkligen stilla suget. De är väldigt mastiga, alldeles för stora men men väldigt goda. Det bästa är att de inte innehåller varken socker eller mjöl, så LCHF-vänliga är de också! 

Ingredienser:
Botten:
100 g sötmandel
3 st äggvitor

Smörkräm:
250 g smör
2-3 krm vaniljpulver/vaniljstång
50 g smält vit choklad
En skvätt romessens

Topping:
100 g mörk choklad 70% kakao
50 g vit choklad
Flagad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner finhackad sötmandel. Klicka ut på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Tänk på att smeten är formfast så forma dem som du vill ha dem redan innan du gräddar dem, de förändras alltså inte i ugnen.

Blanda rumstemperarat smör med övriga ingredienser och bred på ett lager på de helt kalla bottnarna. Ställ in i kylen i minst en timme medan du smälter den mörka chokladen. Mitt tips är att frysa biskvierna ett par minuter innan det är dags att doppa dem i chokladen.

Doppa varje biskvi med toppen neråt i den smälta chokladen och låt stelna i kylen, smält under tiden den vita chokladen. Dekorera sedan biskvierna med den vita chokladen och mandelspån.

Lycka till!

11 kommentarer:

emma sa...

MÅÅÅÅÅÅÅSTE testa!! ;)
Jag är sjukt sötsugen emellanåt.
emma

Desiré sa...

Vad gott det ser ut! :)

Hanna sa...

Dom ser helt grymt goda ut!

Linda sa...

Tack, va snälla Ni är!

Desiré sa...

Snygg frilla! (syftar på bilden ovan) :)

Linda sa...

Åh, tack Desiré! :)

Anonym sa...

Låter ju smarrigt, men ska inte äggulorna med in i smörkrämen?

Linda sa...

De är ganska smarriga, nej äggulan ska inte ner i smörkrämen. Inte i detta recept iaf.

Karin sa...

Smarrigt värre! Och en jättefin blogg, hit återvänder jag!

Anonym sa...

Hmmm... de är nog goda, men inte särskilt LCHF. Vit choklad innehåller duktigt med kolhydrater och dessa tillsammans med kolisarna i mandeln gör kakan ganska kolhydratrik.

Den kan kankse funka för GI-folk dock. :-)

Linda sa...

Nej jag vet att dem inte är helt utan kolhydrater, men definitivt MYCKET bättre än vanliga. Dessa är dessutom så mastiga att du knappast vill äta fler än en.

Men det är som du säger, visst passar de GI-folk lite bättre...receptet återkommer dock väldigt ofta på andra LCHF bloggar. Så nog passar det LCHF'are också. // Linda