LCHF-biskvier

Ibland blir man sugen på nåt smaskigt och då kan dessa verkligen stilla suget. De är väldigt mastiga, alldeles för stora men men väldigt goda. Det bästa är att de inte innehåller varken socker eller mjöl, så LCHF-vänliga är de också! 

Ingredienser:
Botten:
100 g sötmandel
3 st äggvitor

Smörkräm:
250 g smör
2-3 krm vaniljpulver/vaniljstång
50 g smält vit choklad
En skvätt romessens

Topping:
100 g mörk choklad 70% kakao
50 g vit choklad
Flagad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner finhackad sötmandel. Klicka ut på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Tänk på att smeten är formfast så forma dem som du vill ha dem redan innan du gräddar dem, de förändras alltså inte i ugnen.

Blanda rumstemperarat smör med övriga ingredienser och bred på ett lager på de helt kalla bottnarna. Ställ in i kylen i minst en timme medan du smälter den mörka chokladen. Mitt tips är att frysa biskvierna ett par minuter innan det är dags att doppa dem i chokladen.

Doppa varje biskvi med toppen neråt i den smälta chokladen och låt stelna i kylen, smält under tiden den vita chokladen. Dekorera sedan biskvierna med den vita chokladen och mandelspån.

Lycka till!