Ingredienser:
Botten:
100 g sötmandel
3 st äggvitor
Smörkräm:
250 g smör
2-3 krm vaniljpulver/vaniljstång
50 g smält vit choklad
En skvätt romessens
Topping:
100 g mörk choklad 70% kakao
50 g vit choklad
Flagad mandel
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner finhackad sötmandel. Klicka ut på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Tänk på att smeten är formfast så forma dem som du vill ha dem redan innan du gräddar dem, de förändras alltså inte i ugnen.
Blanda rumstemperarat smör med övriga ingredienser och bred på ett lager på de helt kalla bottnarna. Ställ in i kylen i minst en timme medan du smälter den mörka chokladen. Mitt tips är att frysa biskvierna ett par minuter innan det är dags att doppa dem i chokladen.
Doppa varje biskvi med toppen neråt i den smälta chokladen och låt stelna i kylen, smält under tiden den vita chokladen. Dekorera sedan biskvierna med den vita chokladen och mandelspån.
Lycka till!