Fiskgryta med LCHF-bröd

Nu mina vänner har jag äntligen lagat lite LCHF-mat igen. Hela helgen har gått i den andan och jag har lyckats få ihop hela tre stycken recept som kommer komma upp här på bloggen. Vi börjar med denna goda, värmande fiskgryta/soppa.

Ingredienser:

Soppa
400 g torskfilé
1 finhackad purjolök
1 finhackad gul lök
2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
1-2 msk hummerfond
3 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
salt, peppar & oregano efter smak

Bröd
3 ägg
3 dl riven ost, gärna en lagrad med god smak
3 msk majonäs
1-2 msk fiberhusk
(ett par nypor oregano)

Fräs löken i rikligt med smör. Tillsätt resterande ingredienser och koka ihop till en god sopp-/ grytbas. Skär fisken i lagom stora bitar och lägg ner dem i den småkokande soppbasen. Låt koka 10-15 minuter, tills fisken är genomkokt. Servera tillsammans med en stor klick créme fraiche och LCHF-bröden.

Hur gör man då brödet? Jo så här: Blanda samman alla ingredienser, låt svälla ett par minuter. Klicka ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt, strö eventuellt över lite smaksättning. Grädda i ugnen, 225 grader, i ca 10 minuter tills de fått vacker färg.

Lycka till & smaklig måltid!