2010/10/12

Prusciotto- & gorgonzolafylld kycklingballotine med kantarellstuvning


Oj, har visst glömt att lägga ut det här receptet. Denna lilla goding gjorde jag för några veckor sedan på en lördagkväll när jag och sambon skulle lyxa till det lite. Det är definitivt inga avancerade ingredienser men det är väl tillagningssättet som är lite meckigt. Så här gjorde jag:

Ingredienser:
(2 port)
2 st kycklingfiléer
Lufttorkad skinka typ Prusciotto
Gorgonzola
s&p

Svampstuvning:
Kantareller eller valfri svamp
Gul lök
Grädde
s&p, vitlökspulver

Skär ett snitt i kycklingfileernas tjockaste del och vik ut dem på lite plastfilm. Lägg dem gärna lite omlott så de bildar en "matta" (söker förtvivlat efter ett bättre ord!). Lägg plastfilm över filéerna och banka försiktigt ut dem till ca 1 cm tjocka. Jag brukar använda en liten kastrull istället för en klubba. Det blir jämnare slag då. När du gjort detta kan du räta till filérna en aning om de glidit isär.

Lägg ett täcke med lufttorkad skinka över de utbankade filéerna, och sedan ost. 

Nu till det svåra. Rulla ihop kycklingen till en hårt pressad korv med hjälp av plastfilmen. Snurra plasten i ändarna hårt åt varsitt håll för att få en så ihoptryckt rulle som möjligt. Rulla in den inplastade korven i aluminumfolie.

Koka upp vatten i en rejäl kastrull. Lägg i kycklingkorvarna och koka dem i ca 20 - 30 minuter. Ta upp dem ur vattnet, ta bort folien och plastfilmen. Låt dem svalna något innan de steks i rikligt med smör. Krydda med salt & peppar. Skär upp kycklingrullarna i centimetertjocka skivor, de kan serveras både kalla och varma.

Servera dem till svampstuvningen och en grönsallad. Hur man gör svampstuvning? 

Skär lök och svamp i bitar. Stek dem i rikligt med smör. Häll på grädde och låt koka tills en god stuvning bildats. Krydda med valfria kryddor, jag brukar använda salt, svartpeppar och lite vitlökspulver.  Klart!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: