2010/10/20

Pepparkaksmuffins med philadelfiatopping

Min kompis Marie bjöd mig på dessa en gång, och sedan dess är det mina absoluta favoriter i muffinsväg. Förra helgen bakade jag egna. Saftiga, smarriga och supersnygga! =) Smaka!
Ingredienser:
(12 st)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ dl strösocker
3 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 ägg
2 dl mjölk
50 g smör
1 dl lingonsylt (helst hemmagjord)/ frysta lingon

Topping:
50 g smör
75 g philadelphia
3 dl florsocker
+ lite lingonsylt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, mjölk och smält smör i en annan. Blanda detta med de torra ingredienserna och tillsätt lingonsylt/ frysta lingon. Fördela smeten i muffinsformar, helst på en muffinsplåt, och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min. Gör toppingen medan de svalnar.

Rör ihop smör, ost och florsocker till en jämn smet. Spritsa eller bred ut den på helt "kalla" muffins. Gör en liten grop på toppen av glacyren och lägg en liten klick lingonsylt där.

Lycka till!

2 kommentarer:

Malin sa...

Låter, och ser smarrigt ut! Måste komma ihåg det här receptet till jul...

Majberggrens's Värld sa...

Jag testade ditt recept på papparkaksmuffins och de blev jättegoda