2010/09/07

Tonfiskkotlett med kapris- & sardellsås

Det här är första gången som jag ger mig på ett par tonfiskkotletter. Jag har ätit det på restaurang en gång, totalt misslyckat, och tänkte att jag kunde göra det bättre. Det blev helt ok men jag är inte överimponerad. Det kan bero på att mina kotletter hade varit frysta...nästa gång ska jag köpa röda, fina, färska kotletter från fiskbilen. Här kommer iaf receptet på denna anrättning:

Ingredienser:
(2 port.)
2 st tonfiskkotletter
Smör att steka i
Salt & peppar

Sås:
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
50 g sardellfiléer
1 msk oregano
Skal & saft av ½ citron
5 msk rapsolja
1 tomat
Salt & peppar

Börja med såsen: Skala vitlöken och mosa den med lite grovsalt i en mortel. Tillsätt kapris, sardeller, oregano, citronskal & saft, mosa lite till. Tillsätt olja och finhackad tomat. Klart!

Hetta upp en grillpanna och stek tonfisken i rikligt med smör. Salta och peppra. Fisken ska inte stekas så länge på varje sida. Enligt receptet jag hittade endast 1 min per sida men vi körde våra lite längre än så och de var fortfarande "rosa" i mitten. Det beror nog på hur tjocka skivor man har.

Lägg upp fisken på tallriken, ringla över såsen och servera till bröd och en sallad. Vi skippade brödet eftersom jag följer LCHF tänket. Det var dock för lite fett i denna rätt så vi gjorde en grekisk sallad med fetaost i för att höja andelen en aning. Receptet på den får Ni inom kort.

Lycka till & smaklig måltid!

2 kommentarer:

Dessi sa...

Vad gott med tonfisk! Har aldrig ätit tonfiskkotlett men det måste det bli ändring på.

Väldigt snygg blogg annars! :)

Linda sa...

Hej Dessi! Vad kul att du tittade in! Tack för fin kommentar.

Det här var första gången jag gjorde tonfiskkotletter, och ska absolut prova igen.

Ha en bra dag och välkommen åter!