2010/08/22

Västerbottenpaj á la LCHF

Jag är överlycklig! Jag trodde jag skulle bli tvungen att avstå från det bästa på hela kräftskivan, västerbottenpaj, eftersom paj innehåller mjöl i degen. Men till min stora glädje hittade jag ett recept på en pajdegsfri västerbottenpaj. Och jag måste nog nästan säga att den är ännu godare eftersom den består av endast fyllning!!! Mumma!!!

Ingredienser:
1 pkt bacon
1 purjolök
1 påse babyspenat
1 knippe gräslök
Gula kantareller
4 ägg
1 dl grädde
+västerbottenost
salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär baconskivorna i strimlor och stek i rikligt med smör tillsammans med kantareller och purjolök. Smaka av med valfri peppar. Tillsätt bladspenaten och låt den "smälta ner" ordentligt samt klippt gräslök. Fortsätt att fräsa tills allt vatten är borta.

Vispa samman ägg och grädde. Fördela kantarellfräset i botten av en pajform. Riv västerbottenost, mängd efter storleken på pajformen. Det ska ligga ett ganska tjockt lager över hela pajen. Häll över ägg- & gräddblandningen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills osten fått vacker färg och äggstanningen "stannat". Låt pajen svalna till rumstemperatur och servera tillsammans med t.ex. kräftor. Passar perfekt!

Lycka till & smaklig måltid!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Supergod! Gör den för andra helgen i rad till kräftorna. Tack för receptet! /Jeanette

Anonym sa...

...fast jag hoppade över kantarellerna. :) Jeanette

Marlene sa...

Riktigt god även fast jag ändrade lite på mängd o hoppade över kantarellerna. Succé, kommer jag definitivt att göra igen :)