Hasselnötsbullar
Det bakas en massa godsaker här på semestern och här kommer receptet på kanongoda bullar jag gjorde här om dagen.
Garnering:
1 st uppvispat ägg
Hackade hasselnötter
Följ receptet för grunddegen enligt länken här ovan men låt den gärna jäsa lite längre. Jag brukar låta degen jäsa mellan 45 min till 1 timme. Dela degen till två och kavla ut den ena på ett mjölat bakbord. Kavla den så tunn som möjligt. Bred ut rumsvarmt smör på degen och sedan 1 helt paket hasselnötsmassa. Rulla ihop degen och skär ut bullarna. Lägg dem i bullformar på en plåt och låt jäsa ytterligare ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackade hasselnötter. Grädda i mitten av ugnen, ca 5-10 minuter, 250 grader, tills bullarna fått vacker gyllenbrun färg. Låt svalna på ett galler under en bakduk.
Lycka till!
Ingredienser:
Fyllning:
Rumstempererat äkta svenskt smör
2 burkar hasselnötsmassa
1 st uppvispat ägg
Hackade hasselnötter
Följ receptet för grunddegen enligt länken här ovan men låt den gärna jäsa lite längre. Jag brukar låta degen jäsa mellan 45 min till 1 timme. Dela degen till två och kavla ut den ena på ett mjölat bakbord. Kavla den så tunn som möjligt. Bred ut rumsvarmt smör på degen och sedan 1 helt paket hasselnötsmassa. Rulla ihop degen och skär ut bullarna. Lägg dem i bullformar på en plåt och låt jäsa ytterligare ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackade hasselnötter. Grädda i mitten av ugnen, ca 5-10 minuter, 250 grader, tills bullarna fått vacker gyllenbrun färg. Låt svalna på ett galler under en bakduk.
Lycka till!
Kommentarer