2010/06/03

Ungsbakad lax med ingefärsmarinerad paprika

På grund av bristande grillintresse från min sambo gjordes denna anrättning i lördags. Och det blev verkligen kanongott! Behöver nog inte säga så mycket annat än: prova! Receptet på potatissalladen Ni ser i bakgrunden kommer senare...

Ingredienser:
(2-4 pers)

Fisk
4 st laxbitar
4 st paprikor (mixade färger)

Marinad
1 msk riven färsk ingefära
1 dl drickfärdig apelsinjuice
1 msk äppelcidervinäger
2 msk rapsolja
salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ut paprikan och skär den i grova bitar och lägg dem i en ugnsform. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över paprikan. Stek dem i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Salta och peppra laxen , lägg dem på grönsakerna och stek i ytterligare 10-15 minuter.

Serveras på egen hand eller till valfritt tillbehör.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: