Rabarberkyckling

Denna underbara anrättning åt vi igår kväll. Det låter nog lite mysko med rabarber i maten men det var underbart gott. Prova nu!























Ingredienser:
(4 port.)
4 st kycklingfiléer i bitar
salt & peppar
3 dl rabarber
3 dl vispgrädde
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 msk grönsaksfond
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad gräslök

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen och förstek den i rikligt med smör. Lägg kyckling och rabarber i en ungsfast form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Garnera med gräslök. Servera till färskpotatis eller ris. Här har vi även fräst på lite grön sparris i smör och citron. Mums!

Ps. Skippa riset om du vill ha lägre GI på din middag!

Smaklig måltid!