2010/06/12

Rabarberkyckling

Denna underbara anrättning åt vi igår kväll. Det låter nog lite mysko med rabarber i maten men det var underbart gott. Prova nu!























Ingredienser:
(4 port.)
4 st kycklingfiléer i bitar
salt & peppar
3 dl rabarber
3 dl vispgrädde
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 msk grönsaksfond
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad gräslök

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen och förstek den i rikligt med smör. Lägg kyckling och rabarber i en ungsfast form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Garnera med gräslök. Servera till färskpotatis eller ris. Här har vi även fräst på lite grön sparris i smör och citron. Mums!

Ps. Skippa riset om du vill ha lägre GI på din middag!

Smaklig måltid!

1 kommentar:

Daniella - BakeCake sa...

Den här rätten har jag aldrig hört talas om förut, men den verkar otroligt spännande så den måste testas!

Missa inte första tävlingen för månaden som har startat nu! Du kan vinna ett fullproppat paket fyllt med formar från Kalasform! Skulle vara jätte roligt om du deltar! Ha det bra! Kram Daniella - BakeCake