2010/06/14

Hemmagjord rabarberglass

Använde min glassmaskin för andra gången i helgen. Gjorde en rabarberglass som inte gick av för hackor. Smarrigt värre!

Ingredienser:
300 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk vatten
1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
2 st ägg
½ dl florsocker
½ tsk kanel
3 dl turkisk yoghurt

Skiva rabarbern i bitar, lägg dem i en kastrull och koka upp. Tillsätt socker och låt småkoka tills rabarbern blir mjuk och går sönder, ca 10 minuter. Tillsätt vaniljpulvret och låt kallna.

Vispa grädden. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt yoghurt och kanel i den vispade grädden. Rör ner dek kalla rabarbersåsen. Vänd till sist ner de vispade äggen. 

Kör smeten i glassmaskinen till den konsistens du önskar. Servera tillsammans med färska jordgubbar. Lycka till!  

Inga kommentarer: