Peanut butter swirl brownies























Lite mer födelsedagsbakning. Detta är Leila's gudomliga recept som påminner lite om snickers utan någon läskig kola. Som hon skriver i receptet så är detta en riktig killer för chocoholics som älskar jordnötter. Och sån är jag! Sött + salt = Mums! Och med jordgubbsgrädde till så påminner detta om den riktigt amerikanska godingen Peanut butter and jelly sandwich. Totalmums! ;)

Ingredienser:
(1 plåt/ ca 24 bitar)

Browniesmet
400 g mjukt smör
3½ dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 dl kakao
1 dl ljus sirap
3 nypor flingsalt
8 st ägg
2½ dl vetemjöl

Jordnötskräm
100 g smör
2 dl florsocker
1 burk (350 g) jordnötssmör
2 nypor flingsalt
1 tsk vaniljsocker

+ 1 dl salta jordnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker, vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet.

Gör jordnötskrämen: Smält smöret och vispa ihop det med florsocker, jordnötssmör, flingsalt och vaniljsocker. Låt svalna men inte stelna.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smör insidan av kanten. Bred ut browniesmeten i formen och skeda/ ringla ut jordnötssmeten över den. Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan. Strö över salta nötter.

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska släppa från kanterna och smeten ska kännas fast i formen. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Serveras på egen hand eller tillsammans med vaniljglass/ grädde/ eller som i mitt fall jordgubbsgrädde. (Mixa en handfull jordgubbar med stavmixern, vänd ner i hårt vispad grädde)

Lycka till!