2010/03/04

Smördegsinbakad kycklingfilé med gorgonzola

Detta åt vi i söndags. En idé som ploppade upp i huvdet och som blev riktigt lyckat i verkligheten. Skoj!

Ingredienser:
(2 port.)
2 st kycklingfiléer
2 st ark smördeg
2 bitar gorgonzola
1 uppvispat ägg
2 tsk sesamfrön
salt & peppar

+ en sallad gjord på ruccola, bladspenat, smörstekta päronskivor, avocado, valnötter, gorgonzola. Samt dressing gjord på citronsaft, rapsolja, akaciahonung, salt & peppar.

Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör, krydda med valfria kryddor. Jag använde en pepparmix bestående av havssalt, svartpeppar, vitpeppar och rosépeppar. Låt filéerna svalna. Kavla ut smördegen ganska tunt. Lägg kycklingfilén på degen tillsammans med en bit gorgonzola. Vik ihop degen och tryck ihop skarverna ordentligt så det blir tätt. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen, ca 15-20 min tillsa degen fått vacker färg. Servera till sallad.

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Smördegsknytena såg jättegoda ut. Varför gör man inte sådant smaskigt lite oftare?
Salladen var också helt i min smak. Hur gott ÄR det inte med valnötter och gorgonzola?
Tycker fröken Dill

Linda sa...

Miss Dill...jag hör att du är en fröken helt i min smak! ;) Gorgonzola är en drog för mig! Ha det bäst! Kram Linda