2010/03/15

Hjortronpannacotta

I helgen bjöd vi våra vänner på middag. Detta var desserten. Mums!

Ingredienser:
Pannacotta
3 dl vispgrädde
2 dl hjortronsylt
3 st gelatinblad

Kompott1 frp frysta hjortron - tinade
½ - 1 vaniljstång
Ett par msk socker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt dra ett par minuter. Värm sylt och grädde försiktigt i en kastrull. Blandningen behöver inte börja koka men bli ordentligt varm. Krama ur vätskan ur gelatinet och rör ner i den varma gräddblandningen. Sila blandningen så kärnorna från hjortronen försvinner och fördela i portionsformar. Täck med plastfilm och ställ kallt för att stelna. Värm hjortronen tillsammans med urskrapad vaniljstång och socker. Ställ åt sidan och låt kompotten dra tillsammans med vaniljstången. Servera pannacottan med kompott och havreflarn.

Lycka till!

2 kommentarer:

Anonym sa...

This site is the incredibly best web-site. . Cheers Glenn Prolonoff!

Anonym sa...

I am impressed with your web resource.