Lindas italienska pastagratäng & mumsig kyckling

Detta var varmrätten i lördags. Riktigt gott och ett helt eget ihopknåpat recept! :) Ibland lyckas man...

Ingredienser:
2 st kycklingfiléer
1 st vitlöksklyfta
½ citron - rivet skal
salt & peppar
½ dl kalamataoliver

Gratängen
3 dl nästan färdigkokt pasta
3 dl créme fraiche
2 dl riven parmesanost
1 dl kalamataoliver
1 liten burk Zeta Tapenade
salt & peppar
ströbröd

Lägg kycklingfiléerna i botten av en smörad form. Salta & peppra. Strö över finhackad vitlök, rivet citronskal och delade oliver. Baka i ugnen, 200 grader i ca 25-30 minuter.

Koka pastan nästan helt klar, skölj den i kallvatten så kokningsprocessen avslutas. Blanda ner créme fraiche, tapenade, oliver, 1 dl parmesan. Salta & peppra. Lägg blandningen i en smord ugnsform och strö över resten av osten. Avsluta med ett tunt lager ströbröd på toppen. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 20 min.

Servera kycklingen och gratängen till en god sallad. Jag föredrar ALLTID ruccola! Smaklig måltid.

Kommentarer

Suzan sa…
ååhhh...*dreglar*