2010/02/11

Dragonstekta fläskkotletter, senapsås och chilifrästa sockerärter

Högsta betyg fick jag på denna! ;) Hur gott som helst...RIKTIG söndagsmiddag! Mums!

Ingredienser:
Fläskkotletter
Dragon
salt & peppar
1 gul lök
2 morötter

Sås:
1 gul lök
Sky från pannan
2 dl vispgrädde
1½ msk svensk senap
1 msk dijonsenap
2 tsk soja
salt & peppar
1 msk dragon
2-3 msk kapris

Sockerärter:
Sockerärter
Salladslök
Röd chilifrukt
salt & peppar

Stek fläskkotletterna i smör, krydda med salt, peppar och torkad dragon. Lägg över dom i en lergryta tillsammans med en klyftad lök och morotsslantar. Ringla över ett par msk kalvfond och stek färdigt kotletterna i ugnen. Länge, länge på lite svagare värme tills kotletterna i princip rasar i sär. ;) Gott!

Stek finhackad lök i smör. Häll av skyn från grytan till en mindre kastrull och reducera ner till hälften. Tillsätt grädde, kryddor och kapris. OBS! Var försiktig med saltet då kaprisen är salt i sig. Red eventuellt av såsen.

Snabbstek sockerärterna tillsammans med strimlad salladslök och chili.

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Mmm, den där såsen låter ju hur god som helst.

Linda sa...

Jag lovar, såsen var gudomlig. Den passar nog till vad som helst. Skulle nog kunna äta BARA sås! =)