Vaniljbullar

Dessa godingar bakade jag till Tonis födelsedag, de blev riktigt goda faktiskt.

Ingredienser:
ca 35 st
100 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
50 g jäst
12-14 dl vetemjöl special

Fyllning
100 g rumstemp. smör
250 g riven mandelmassa
3 msk socker
1 msk vaniljsocker

Garnering
Pärlsockar
Hackad mandel

Smält smöret, tillsätt mjölk, värm till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke, strö över sockret, rör om då och då tills jästen smält. Häll på mjölkblandningen och tillsätt mjölet i omgångar. Arbeta till en smidig deg. Den ska släppa från bunkens kanter men det gör ingenting om den är lite kladding. Låt jäsa i minst 40 minuter.

Vispa alla ingredienserna till fyllningen med elvisp tills den är mjuk och smidig.
Dela degen i 2 delar, kavla ut den ena till en rektangel. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop från långsidan, skär i jämna skivor. Gör samma sak med resten av degen.

Lägg bullarna i bullformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel.
Grädda i mitten av ugnen, 250 grader, i ca 7-10 minuter, tills de fått vacker färg.

Lycka till!