2010/01/10

Stekt saltsill med löksås

Jag gillar husmanskost och just stekt saltsill med löksås har jag älskat ända sen jag var barn! Ganska simpel mat, men ack så god. Receptet finns väl i uppsjöar, men så här gör jag min sill...

Ingredienser:
1 frp steksill
Dubbelpanering: mjöl, ägg, ströbröd
Gul lök
Grädde
salt & svartpeppar
Potatis
Smör
Mjölk

Skölj sillfiléerna i kallt vatten, klipp bort ev. ryggfenor som sitter kvar, torka dem torra med lite hushållspapper. Häll upp mjöl, ströbröd och uppvispat ägg i varsin skål. Nu ska vi panera...doppa en filé åt gången i först mjöl, sen ägg och sist ströbröd. Stek dem i rikligt med smör, ett par minuter på varje sida. Gör potatismos, det kan Ni väl? Stek skivad lök i rikligt med smör tills den är gyllenbrun. Häll på grädda och smaka av med salt & svartpeppar, var dock försiktig med saltet då sillarna är väldigt salta i sig. Red ev. av såsen. Servera till mos och sill, och ev. kokta gröna ärtor.

Gott!

1 kommentar:

Anna sa...

Mmm låter smarrigt...