Jag gillar husmanskost och just stekt saltsill med löksås har jag älskat ända sen jag var barn! Ganska simpel mat, men ack så god. Receptet finns väl i uppsjöar, men så här gör jag min sill...
1 frp steksill
Dubbelpanering: mjöl, ägg, ströbröd
Gul lök
Grädde
salt & svartpeppar
Potatis
Smör
Mjölk
Skölj sillfiléerna i kallt vatten, klipp bort ev. ryggfenor som sitter kvar, torka dem torra med lite hushållspapper. Häll upp mjöl, ströbröd och uppvispat ägg i varsin skål. Nu ska vi panera...doppa en filé åt gången i först mjöl, sen ägg och sist ströbröd. Stek dem i rikligt med smör, ett par minuter på varje sida. Gör potatismos, det kan Ni väl? Stek skivad lök i rikligt med smör tills den är gyllenbrun. Häll på grädda och smaka av med salt & svartpeppar, var dock försiktig med saltet då sillarna är väldigt salta i sig. Red ev. av såsen. Servera till mos och sill, och ev. kokta gröna ärtor.
Gott!