Grekinspirerad rotsaksgratäng

I söndags gjorde jag en ny variant på min vanliga rotsaksgratäng och det blev verkligen kalasgott! Såklart är det fetaost i...mumma! ;)


Ingredienser:
Potatis (mjölig sort)
Morötter
Palsternacka
1 frp fetaost
Gröna oliver
Grädde
salt & peppar

Skiva rotsakerna i tunna skivor. Smula sönder fetaosten och hacka oliverna i mindre bitar. Varva rotsaker, ost och oliver i en ugnsfast form. Salta & peppra mellan varven. Observera att det inte behövs några mängder av salt då både oliverna och fetaosten är salta i sig själva. Avsluta med att hälla underbar grädde över alltihopa. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ca 40-60 minuter. Täck med en bit folie om toppen börjar se bränd ut. Servera till valfritt kött eller kyckling. Smaklig måltid!

På bilden är gratängen serverad tillsammans med chilismaksatta köttfärsbiffar med vitlökssmör
på toppen! Yummie!!! ;)

Kommentarer