2009/11/04

Svartpepparstekt fläskfilé, Apelsinglacerade morötter & Dragoncréme

Här kommer förra veckans söndagsmiddag. Ett nytt och spännande recept med lite annorlunda smaker som jag inte provat förut! Det var verkligen jättegott! Resterna gjorde sig kanon i matlådan vill jag lova...

Ingredienser:
1 st fläskfilé
Svartpeppar & salt

6 morötter
2 silverlökar
2 msk koncentrerad apelsinjuice
4 msk rapsolja
2 tsk dijonsenap

2½ dl créme fraiche
1 kruka färsk dragon eller 2 tsk torkad
salt & peppar

Börja med dragoncrémen. Blanda créme fraiche och dragon, salt & peppar, ställ kallt och låt dra en bra stund.

Putsa fläskfilén ren från hinnor osv. Torka av den lätt med hushållspapper, så den inte är så blöt. Strö över salt och mycket svartpeppar. Förstek filén hastigt runt om i rikligt med smör, lägg över i en ugnsfast form och stek klart köttet i ugnen. 150 grader, tills köttet fått en innertemp på ca 72 grader, ca 40 min.

Skala och klyfta lök och morötter. Koka morötterna i saltat vatten tills de är mjuka men med lite tuggmotstånd kvar. Lägg i löken de sista 2 minuterna. Blanda under tiden dressingen. Häll av vattnet från morötterna och vänd runt dem tillsammans med dressingen.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: