2009/11/22

Parmesangratinerade kycklingcrêpes

Väldigt god söndagsmiddag efter diverse julpynt och aggressionsanfall på missbildat skrivbord!

Ingredienser:
(4 port)

Crêpes
2½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 ägg
4 msk riven parmesan
1 krm salt
1 msk smält smör

Fyllning
4 kycklingfiléer
75 g färska champinjoner
1 gul lök
100 g färsk bladspenat
2 krm muskotnöt
salt & svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
+1 dl riven parmesanost till gratinering

Blanda alla ingredienser till smeten och grädda dem i rikligt med smör. Ställ åt sidan medan du gör fyllningen.
Strimla kyckling, lök och champinjoner. Stek i smör, i omgångar och blanda ner spenaten när det återstår ett par minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och muskot.
Lägg ett par skedar fyllning på varje crêpes, vik och rulla ihop dom. Lägg dom i en ugnsfast form.

Koka upp grädde tillsammans med riven parmesan under omrörning. Häll såsen över crêpesen, strö över lite mer riven ost och gratinera i ugnen tills osten fått vacker färg och allt blivit genomvarmt.

Servera tillsammans med en god sallad. Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Marie sa...

Gjorde dessa ikväll, dock med fläskfilé. Hade tagit fram filén ändå så... Supergott det med, men kyckling är nog det som kryddorna passar bäst till.

Linda sa...

Kul att Ni tyckte om det! ;)