2009/11/29

Parmesangratinerad kyckling, tomatsalsa, basilikacréme

Det finns bara en sak att säga om detta recept...GOTT!

Ingredienser:
Kyckling
2 kycklingfiléer
3 dl riven parmesan
salt & peppar
paprikapulver

Tomatsalsa
2 tomater
½ gurka
1 rödlök
½ vitlöksklyfta
½ kruka färsk persilja
ca 2 tsk chilliolja
salt & peppar

Basilikacréme
1 burk créme fraiche
1 kruka färsk basilika
salt & peppar

Finhacka den färska basilikan, blanda ner den tillsammans med lite salt & svartpeppar i créme fraichen. Ställ kallt och låt dra, gärna någon timme.

Finhacka alla ingredienser till salsan. Blanda i en skål och smaka av med chiliolja, salt & svartpeppar. Ställ kallt och låt dra, gärna någon timme.

Krydda kycklingfiléerna runt om och lägg dom i en smord ugnsfast form. Stek i mitten av ugnen tills de är genomstekta, ca 200 grader i 20 min. Ta ut kycklingfiléerna när det återstår 5 minuter och strö över rikligt med riven parmesan.

Servera kycklingen tillsammans med salsan, basilikacrémen och klyftpotatis. Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Emmas Kök sa...

Ser fantastiskt gott ut! Blir riktigt hungrig så här på morgonkvisten!

Linda sa...

Hihi, prova vet ja! Det var verkligen supergott.