Parmesangratinerad kyckling, tomatsalsa, basilikacréme

Det finns bara en sak att säga om detta recept...GOTT!

Ingredienser:
Kyckling
2 kycklingfiléer
3 dl riven parmesan
salt & peppar
paprikapulver

Tomatsalsa
2 tomater
½ gurka
1 rödlök
½ vitlöksklyfta
½ kruka färsk persilja
ca 2 tsk chilliolja
salt & peppar

Basilikacréme
1 burk créme fraiche
1 kruka färsk basilika
salt & peppar

Finhacka den färska basilikan, blanda ner den tillsammans med lite salt & svartpeppar i créme fraichen. Ställ kallt och låt dra, gärna någon timme.

Finhacka alla ingredienser till salsan. Blanda i en skål och smaka av med chiliolja, salt & svartpeppar. Ställ kallt och låt dra, gärna någon timme.

Krydda kycklingfiléerna runt om och lägg dom i en smord ugnsfast form. Stek i mitten av ugnen tills de är genomstekta, ca 200 grader i 20 min. Ta ut kycklingfiléerna när det återstår 5 minuter och strö över rikligt med riven parmesan.

Servera kycklingen tillsammans med salsan, basilikacrémen och klyftpotatis. Smaklig måltid!

Kommentarer

Emmas Kök sa…
Ser fantastiskt gott ut! Blir riktigt hungrig så här på morgonkvisten!
lindasmat sa…
Hihi, prova vet ja! Det var verkligen supergott.