2009/11/02

Kryddiga kycklingklubbor

Min sambo äääälskar kycklingklubbor och i fredags gjorde jag dessa till honom. De blev verkligen kalasgoda, så jag tänkte dela med mig av receptet. De serverades tillsammans med stekt halloumi, kalamata oliver, soltorkade tomater, paprika & gurkstavar med chillidipp. Ett litet tapas bord helt enkelt!

Ingredienser:
(4 port)
2 frp kycklingben (2 x 800 g)
Allaround grillolja
2 msk soja
2 tsk citronsaft
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Knorr's Kött & Grillkrydda
Chiliflakes
Vitlökspulver
Lökpulver
Kummin

Lägg kycklingbenen i en stor ugnsfast form eller en långpanna. Ringla över grillolja och soja. Krydda med valfria kryddor, massor!!! Ovan ser Ni de kryddor som jag använde. Mängden är höftad! Ett tips; Krydda tills du skäms, och sedan lite till! :) Tänk på att mycket smak "brinner upp" i ugnen.

Grilla kycklingbenen i ugnen, på ca 200 grader läääänge! Typ 1 timme, så köttet verkligen ramlar av benen när man tar i dem...mums!

Smaklig måltid!

1 kommentar:

Alexandra sa...

Supergott! Sambon hittade ditt recept för någon månad sen och testade det och vi fastnade direkt. Håller på att laga till kycklingbenen i skrivande stund :)