2009/11/14

Apelsinbrässerad brysselkål med feta & pinje

Gott, gott, gott! :) Passar till det mesta, i detta fall ugnstekt kycklingfilé. Eller varför inte som en rätt på ett buffébord?

Ingredienser:
2 nät brysselkål
1 gul lök
smör till stekning
3 apelsiner - saften
1 dl vatten
salt & svartpeppar
200 g fetaost
1 dl rostade pinjenötter

Skala av de yttersta bladen från brysselkålen. Skala och skär löken i strimlor. Fräs löken mjuk i rikligt med smör och låt sedan kålen fräsa med ett par minuter. Slå på apelsinsaft och vatten och låt småkoka tills vätskan kokat bort och kålen känns mjuk. Tillsätt ev. mer vätska om kålen behöver koka ett par minuter till. Smaka av med salt & svartpeppar. Smula över de rostade pinjenötterna och smulad fetaost precis innan servering.

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Filibabba sa...

åå vad gott!! =)

Boel sa...

Bryssekål är en helt fantastisk grönsak! Brukar bara laga dem lätt s,örsvängda, men det här verkar kul! Ska testa!