Kantarellgratinerad kyckling med ingefärsdoftande rotfruktssallad
Jag behöver nog inte säga så mycket annat än....MUMS!!! :)
Kantarellgratinerad kyckling:
2 kycklingfiléer
Kantareller
Rödlök
Grädde
Salt & Peppar
Riven ost - gärna västerbotten eller parmesan
Rotfruktssallad:
Morötter
Palsternacka
Kålrot
Sötpotatis
Gulbetor
Polkabetor
Svarta & gröna oliver
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
Olja, flingsalt
Ruccola
Dressing:
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk riven ingefära
1 msk dijon senap
2 msk vitt vin/ vitvinsvinäger
2 msk honung
½ dl olja
½ dl majonäs
Koka ihop en svampstuvning av grädde, kantareller, rödlök och kryddor. Banka ut kycklingfiléerna en aning så de blir jämntjocka. Ge dom stekyta i rikligt med smör, lägg sedan över dom i en ugnsfast form. Bred på svampstuvningen och strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen tills kycklingen är genomstekt och osten fått vacker färg, ca 20 min, 225 grader.
Skala och dela alla rotfrukter i bitar. Ringla över lite olja och salta, tillsätt oliverna och krossade vitlöksklyftor. Rosta rotfrukterna i en långpanna på 225 grader, i ca 40-50 minuter, tills de blivit mjuka.
Blanda under tiden alla ingredienserna till dressingen. Låt rotfrukterna svalna något, blanda med ruccolan och ringla över dressingen.
Smaklig måltid!
Kommentarer