2009/09/10

Kantarelltoast

Jag vet inte om det finns något som är så gott som kantareller!? Är dom dessutom nyplockade och smörstekta så är jag i himlen! :) Här kommer ett enkelt recept på kantarelltoast.Ingredienser:
4 st brödskivor
Smör
Kantareller
1 st gul lök
½ vitlöksklyfta
Salt & Svartpeppar
Riven västerbottenost

Rensa och ev. dela kantarellerna, finhacka löken. Stek lök, vitlök & svamp i rikligt med smör. Krydda med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan och låt svalna något, under tiden du förbereder själva toasten.

Smöra 4 st brödskivor. Jag brukar använda Pågen's Roast´n Toast, de är jättegoda med vallmofrön längs kanten. Fördela svampfräset på smörgåsarna. Strö över den rivna osten.

Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min, tills osten fått vacker färg och huset luktar helt underbart! =) Servera tillsammans med lite grönt.

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Sanna sa...

Kantareller är något av det bästa som finns! Sonen och jag var ute för några veckor sedan och plockade massvis, synd bara att de tar slut så fort :)

Linda sa...

Hej Sanna! Ja kantareller är verkligen skogens guld, så HIMMELSKT gott! Vi skulle nog behöva någon vända snart igen, för som du säger..de tar ju slut så himla fort! =) Snart är det väl dags för lite trattisar också.