2009/08/17

Italiensk fläskfilé

Igår gjorde jag denna underbara italienskinspirerade rätt. Med rött vin till är denna middag helt perfekt! Mums :)

Ingredienser:
(4 port.)
1 st fläskfilé
salt & peppar
+ ev. valfria kryddor

Topping
2 st mozzarella klumpar
2 st vitlöksklyftor
50 g grillad, inlagd paprika
1 kruka med basilika
25 g valnötter

Putsa fläskfilén från eventuella senor. Skär den sedan i centimetertjocka skivor. Förstek dom i rikligt med smör, krydda med salt, peppar och ev. valfria kryddor. Jag använde även Knorr´s kött & grillkrydda. Lägg skivorna i botten av en ugnsfast form.

Tärna mozarellan & paprikan, finhacka vitlöken, och skär basilika & nötter i lite mindre bitar. Blanda alla ingredienser och strö över fläskfilén. Grädda i ugnen, 225 grader, tills allt är genomvarmt och osten fått lite färg. Var lite försiktig så att nötterna inte bränns, håll koll och täck med folie om det börjar bli för brunt.

Servera tillsammans med smörslungade haricot vertes (& ev. klyftpotatis och sås).

Tips! Det blir en jättegod sås om du låter bli att skölja ur stekpannan efter du stekt köttet, tillsätter lite vatten, créme fraiche och fond. Låt koka och smaka ev. av med lite kryddor. T.ex vitlök, chili eller vanlig svartpeppar. Låter simpelt, men det är jättegott! Lovar!

1 kommentar:

Anonym sa...

lart mycket