BBQ Lax med sparris- & couscoussallad

Nytt och spännande recept som vi precis provat och ätit upp resultatet, supermums!

Ingredienser:
4 st laxfiléer
salt & peppar
½ msk korianderfrön - stötta i mortel
1 knippe färsk sparris
2 apelsiner i tjocka skivor

Glaze
3/4 dl apelsinmarmelad
½ msk äppelcidervinäger
1 msk sambal oelek

Couscoussallad
3 dl dinkelcouscous
3 dl apelsinjuice
½ tsk korianderfrön - stötta i mortel
½ dl persilja - grovhackad
10 cm purjolök - skivad
1 dl russin
1 dl flagad sötmandel - rostade
salt & peppar

Krydda laxfiléerna med salt, peppar och stött koriander. Blanda ingredienserna till glazen. Blanda couscous, russin, koriander, salt & peppar i en skål. Värm apelsinjuicen försiktigt i en kastrull. Slå den över couscousblandningen och täck skålen med plastfolie. Låt stå ca 15-20 min.
Grilla sparris, lax och apelsinskivor. Pensla laxen med glazen då och då. Skär sparrisen i bitar och blanda ner den i couscousen tillsammans med persiljan och purjolöken. "Fluffa till" allt med en gaffel, och strö över den rostade mandeln. Servera till den grillade laxen och apelsinskivorna.

Smaklig måltid!