Morotsgratäng

Igår gjorde vi denna supergoda morotsgratäng. Till den åt vi bräckt kassler och ruccolasallad. Jättegott!

Ingredienser:
50 g smör
1½ dl vetemjöl
1 kg morötter
1 liter mjölk
2,5 dl créme fraiche
200 g riven cheddarost
1 burk kronärtskockspesto (125 g)
5 st ägg
lasagneplattor
salt & peppar

Gör en bechamélsås av smör, mjöl och mjölk. Blanda ner créme fraiche och riven ost, spara lite till toppen. Blanda ner peston och smaka av med salt och peppar. Låt såsen svalna ett tag. Vispa samman äggen och tillsätt dem sedan till såsen. Varva rivna morötter, sås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager sås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen, ca 40 minuter i 150 grader.

Smaklig måltid!

Kommentarer